Till start!

Publicerad 2014-04-30 23:05:00 i Lopp på G, Vardag,

I morgon startar Victor på Hagmyren i lopp 2 och den här gången med en annan ryttare, mycket spännande!
Dessutom är det inte fullt utan bara 9 startande hästar så jag tror att Victor har en chans den här gången. Hoppas att han är bra i hovarna så han inte drar med bakbenen. Och jag hoppas att han sköter sig efter som att han har spår 8 och att han fixar volten utan att tjafsa.http://1.bp.blogspot.com/-zOJNRrsKgvw/U1tcDyC4P_I/AAAAAAAAFNM/oNMcI300m78/s1600/victoryteemer.png
 
Den här veckan är riktigt seg och tråkig har varit uppehåll på licenskursen & travkursen p.g.a valborg trökigt men nästa vecka fortsätter de igen.
Får uppdatera mer i morgon om hur loppet gick.

Tävlingsdress mm

Publicerad 2014-04-25 21:03:00 i Allmänt,

Idag var jag och red Pirat var på ridbanan med en kompis och hennes ponny  och Pirat fick jobba mycket idag. Prova även att galloppera på honom för första gången och det gick ju så där så min kompis ska få mjuka upp honom så han blir lungnare och finare i galloppen. Då jag totalt har glömt bort allt sådant. 
I morgon ska jag till travet och rida Victor och träna voltning och senare på eftermiddagen ska jag rida Pirat igen. 
 
Skicka även in min skiss igår på min tävlingsdress för montén så nu hoppas jag att den blir godkänd så jag kan beställa hem dressen så snart som möjligt. 
 

Vad är & varför MONTÈ?

Publicerad 2014-04-23 16:31:00 i Allmänt,

Vad är monté?
 
Monté är franska och betyder ”uppsutten”, vilket är precis vad det handlar om – att rida på travhästarna istället för att dras efter dem i sulky. Den 1 juni 2004 infördes spel på montélopp i Sverige vilket innebar mer pengar att rida om och att hästarna får poäng. Poängen används även vid anmälning till sulkylopp. En häst som skall starta i montélopp måste vara inkvalad för monté eller ha deltagit i officiellt montélopp i utlandet.
 
Varför monté?
Det är jätte roligt att få ta del av spänningen, farten i loppen & definitivt ha kul.
 
Monté kan få en spänd travhäst att slappna av och börja springa på ett helt annat sätt. Dessutom är variation mycket positivt för hästarna, fråga vilken veterinär som helst. Skaderisken är alltså inte större för att man rider på hästen. Ska man då sluta med hoppning, dressyr, fälttävlan och galopp? Ensidig träning däremot är erkänt skadligt för en häst.
 
Att få skickliga ryttare att börja rida monté är ett utmärkt sätt att locka fler människor till travsporten. Det är dessutom nära till hands att en montéryttare tar körlicens efter att ha upptäckt travsportens tjusning.
 
En ”avläggare” kan tända till och helt plötsligt börja gå mycket bättre i vanliga travlopp efter att ha tränats/tävlats i monté. En del hästar kan bli elithästar i både monté och sulkylopp, t ex franske Jag de Bellouet, som vann Prix de Cornulier 2004 och dessutom tog en topplacering i Prix d’Amérique samma år.
Alla hästar är olika och kräver olika matchning, träning och utrustning. Vissa hästar gör sig bäst i monté, andra i sulkylopp och det är naturligtvis upp till hästens tränare att matcha varje individ efter dess egna förutsättningar.
 
Nu fick ni veta lite om monté
 

Om

Min profilbild

Monte.blogg.se

Hej! Jag heter Kristina och är 17 år och det är jag som driver denna blogg sedan 2013. Jag går på gymnasiet Wången som är uppe i Östersund. Här får ni ta del av min vardag, mina intressen, travsport, hästar och mycket mer.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela